Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-27@19:44:30 GMT

با کودک لجباز خود چگونه رفتار کنیم؟

تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۶۷۳۶۰

با کودک لجباز خود چگونه رفتار کنیم؟

ایران اکونومیست - به گزار ش ایران اکونومیست، سید شهرام علیزاده متخصص و روانشناس کودک و نوجوان اظهار داشت: بدون شک هر پدر و مادری با لجبازی فرزندانشان مواجه شده‌اند که ممکن است موجب عصبانی شدن والدین شود؛ این عصبانیت اگر کنترل نشود رابطه صمیمانه و امن کودک با والدین را به صورت جدی تهدید می کند. تنبیه بدنی، پرخاشگری و تحقیر به عنوان پرتکرارترین واکنش های نامناسب والدین در قبال لجبازی کودکان شناخته می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
وی در ادامه بیان کرد: باید بدانیم  که لجبازی کاملا دو طرفه است. یک سوی آن کودک و سوی دیگرِ آن پدر و مادری هستند که از مهارت های حل مساله خود با کودک شناختی ندارند و همپای کودک به لجبازی می پردازند.
 
علیزاده درباره عواملی که سبب ایجاد لجبازی در کودک می شود، گفت: عوامل مختلفی از جمله کسب استقلال، تذکرات بیش از حد، الگوهای نامناسب، عدم توجه به رفتارهای مثبت کودک، عدم هماهنگی پدر و مادر در اصول تربیتی، خشم درونی کودک نسبت به والدین و حتی مسائل جسمی همچون گرسنگی، خستگی و مشکلات خواب می تواند باعث موجب لجبازی کودک شود.
راهکارهایی برای کاهش رفتارهای لجبازی کودکان
 
این متخصص و روانشناس کودک و نوجوان تصریح کرد: اجازه ندهید فرزندتان با لجبازی به خواسته خود دست یابد و در صورتی که فرزندتان با پرخاشگری و لجبازی خواسته خود را مطرح می کند، به هیچ وجه تسلیم رفتارهای نامطلوب او نشوید؛ اگر خواسته های او را اجابت کنید، رفتارهای لجبازانه او  به عنوان یک شیوه مطلوب برای رسیدن به خواسته هایش انتخاب خواهد شد.
 
وی ادامه داد: خواسته های کودک که موجه و پذیرفتنی هستند را در اسرع وقت اجابت کنید، زیرا باعث نهادینه شدن رفتارهای مثبت در وجود فرزندتان می شود. همچنین جملات خبری خود را جایگزین جملات دستوری کنید. برای مثال به جای بکار بردن جمله الان وقت ناهار و وقت بازی نیست؛ به کودک خود بگویید: ناهار آماده است و منتظرت هستیم.
 
علیزاده یکی از راه های موثر برای ایجاد ارتباط سازنده بین والدین و کودک را همدلی با کودک دانست و گفت: زمانی که  فرزند شما لجبازی می کند و رفتارهای نامطلوبی همچون جیغ زدن از او سر می زند، به حرف های او با توجه گوش کرده و مشکل او را درک کنید. قابل توجه است گوش دادن فعالانه به معنای تایید رفتار کودک نیست؛ همدلی با کودک و گوش دادن فعال یکی از موثرترین عوامل ایجاد ارتباط سازنده بین والدین و کودک است.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ایران اکونومیست کودک لجباز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۶۷۳۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش متفاوت دستیار رئیسی به رفتارهای تند پلیسی با بی‌حجابی | فیلم

دستیار رئیس جمهور از رفتارهای تند در مواجهه با بی حجابی انتقاد کرد و گفت: با بی حجابی موافق نیستم، نقد من به نحوه اجراست./ عصر ایران

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • هشدار معنادار رشیدی کوچی درباره خطاهای استراتژیک و لجبازی عده ای خاص با مردم /دلم می سوزد...
  • چرا کودکان فرانسوی به خوش رفتار و مؤدب بودن مشهورند؟
  • راهکارهای جایگزین تنبیه بدنی در کودکان
  • والدین صبور در برخورد با کودک 4 تا 6 ساله موفقتر هستند
  • سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ کودک آزاری مدرن: تلقین حس ناکافی بودن!
  • سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ فرزندتان را به ربات آزمون دهنده تبدیل نکنید!
  • دومینوی آسیب‌
  • واکنش متفاوت دستیار رئیسی به رفتارهای تند پلیسی با بی‌حجابی | فیلم
  • با زور نمی‌توان دین‌داری و حجاب ترویج کرد | توئیت فضائلی جریان به ظاهر ارزشی را آشفته کرد | رئیسی مدافع گشت ارشاد است
  • خانجانی: توئیت فضائلی درباره تذکر به مسئولان، جریان به ظاهر ارزشی را آشفته کرده/دولت رئیسی مدافع گشت ارشاد است