Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-28@00:45:56 GMT

لجبازی کودکان رفتار طبیعی است

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۶۸۲۹۲

لجبازی کودکان رفتار طبیعی است

معاون اجتماعی سازمان بهزیستی استان اصفهان گفت: لجبازی از خصلت‌های دوران کودکی است و بررسی ریشه‌های لجبازی طبیعی بودن این رفتار را اثبات می‌کند و نوع برخورد والدین می‌تواند باعث استمرار این حالت در کودکان می شود.

مجتبی ناجی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به اینکه لجبازی کودکان بین دو تا سه سالگی اختلال نبوده و یک رفتار طبیعی است، اظهار کرد: معمولاً این رفتار در بین کودکان به دلیل ابراز وجود بروز می‌کند و در سن دو سالگی بچه‌ها با کسب توانایی تکلم و راه رفتن می‌خواهند مستقلانه عمل کنند و خودمختاری خودشان را به نمایش گذارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید به اینکه بررسی ریشه‌های لجبازی طبیعی بودن این رفتار را اثبات می‌کند، افزود: در واقع این رفتار از خصلت‌های دوران کودکی است و نوع برخورد والدین می‌تواند باعث استمرار این حالت شود. معمولاً در چهار یا پنج سالگی حالت لجبازی بچه‌ها تغییر می‌یابد و ماهیت و کیفیت آن نیز متفاوت است.

معاون اجتماعی بهزیستی استان اصفهان با اشاره به اینکه نافرمانی مقابله‌ای کودک با لجبازی تفاوت دارد، اظهار کرد: معمولاً نافرمانی مقابله‌ای بچه‌ها با والدین در سن پنج سالگی است که از روی عمد و با آگاهی این لجبازی را انجام می‌دهد و قصد آزار والدین را دارند.

وی گفت: آنچه که باعث تثبیت لجبازی در بین کودکان می‌شود توجه افراطی اطرافیان به این نوع رفتار بچه‌ها است، در واقع یک مکانیزم شرطی اتفاق می‌افتد و کودک یاد می‌گیرد که برای جلب توجه والدین و اطرافیان لجبازی کند.

ناجی تصریح کرد: وقتی که والدین به علت لجبازی کودک پی می‌بردند که یکی از عمده‌ترین روش‌ها آن تغییر رفتار است و هنگامی که فرزند کار مطلوبی انجام داد باید او را مورد توجه قرار دهند تا کودک برای جلب توجه بزرگ‌ترها به انجام رفتارهای مطلوب و خوشایند را در اولویت قرار دهد.

این مشاوره و روانشناس معتقد است که محروم کردن، تنبیه و مجازات کردن بچه‌ها در کوتاه مدت جواب می‌دهد و تکنیک‌های منفی کاهش رفتار نامطلوب است و از سوی دیگر باعث تولید خشم و ناکامی در بین کودکان می‌شود و عوارض جانبی دیگری را به همراه دارد و نباید سریع به سراغ این نوع تکنیک‌های منفی برای تربیت کودک رفت.

وی ادامه داد: از راهکارهای مهم برای کاهش لجبازی در بین کودکان دادن حق انتخاب به آنان در خوردن نوع غذا و بازی با اسباب بازی و موارد دیگر است که موجب افزایش قدرت تصمیم‌گیری در بین آن‌ها می‌شود. در سن دو و سه سالگی که لجبازی ناشی از خودمختاری و استقلال طلبی است و باید تلاش کرد خودباوری آنها را بالا برد و استقلال‌شان را تقویت کرد که این اتفاق از طریق تمرین و کسب تجربه‌ها برای او فراهم می‌شود.

ناجی تاکید کرد: والدین می‌توانند با کودکانی که در سن هفت سالگی هستند به صورت استدلالی گفت‌وگو کنند تا فرزندان از انتظارهای والدین آگاه شده و قانع شوند. 

وی یادآور شد: بسیاری از رفتارهایی که در دوران رشد از بچه‌ها می‌بینیم مقتضیات زمان رشدشان است و بروز برخی از رفتارها در بین آنها نشانه اختلال نیست.

ناجی خاطرنشان کرد: باید والدین بیاموزند که "نه گفتن" به بچه‌ها را خیلی تشدید نکنند و همیشه با خواسته‌های فرزندان مقابله نکنند. مخالفت‌های مدوام والدین لجبازی در بین فرزندان را تقویت می‌کند. بنابراین باید والدین با انعطاف و مدارا کردن و میدان دادن به کودکان می‌توانند از نهادینه کردن لجبازی در خزانه رفتاری بچه‌ها جلوگیری کنند.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: آموزش رفتار والدين فرزندان کودک لجبازی مشاور خانواده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۶۸۲۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید وزیر علوم از محل انتظار والدین داوطلبان کنکور ۱۴۰۳

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمد علی زلفی گل بهمراه عبدالرسول پورعباس رئیس سازمان سنجش از محل انتظار والدین داوطلبان در دانشگاه الزهرا بازدید کردند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

در آزمون سراسری ۱۴۰۳ در مجموع یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۱۸ داوطلب ثبت نام کردند و بیش از ۹۷۰ هزار نفر تا قبل از شروع آزمون، کارت ورود به جلسه را دریافت کردند.
در آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو - معلم نیز ۶۶۰ هزار و ۳۹۳ نفر ثبت نام کرده‌اند که از این تعداد ۶۶ درصد زن و ۳۴ درصد مرد هستند.

دیگر خبرها

  • هشدار معنادار رشیدی کوچی درباره خطاهای استراتژیک و لجبازی عده ای خاص با مردم /دلم می سوزد...
  • چرا کودکان فرانسوی به خوش رفتار و مؤدب بودن مشهورند؟
  • راهکارهای جایگزین تنبیه بدنی در کودکان
  • والدین صبور در برخورد با کودک 4 تا 6 ساله موفقتر هستند
  • سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ کودک آزاری مدرن: تلقین حس ناکافی بودن!
  • درخواست مکرون برای افزایش نظارت بر کودکان در شبکه‌های اجتماعی
  • مکرون خواستار نظارت والدین بر کودکان در شبکه‌های اجتماعی شد
  • (تصاویر) حضور حسن روحانی بر مزار والدین خود در سرخه
  • بازدید وزیر علوم از محل انتظار والدین داوطلبان کنکور ۱۴۰۳
  • همدلی با کودکان، مهارتی که خانواده‌ها با آن غریبه‌اند