Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-28@04:53:37 GMT

لجبازی؛ یکی از ویژگی‌های رشدی در کودکان

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۲۲۴۹۷

لجبازی؛ یکی از ویژگی‌های رشدی در کودکان

یکی از ویژگی‌های رشدی در کودکان لجبازی است که معمولاً از سن سه‌ سالگی به بعد بروز داده می شود.کودکان وقتی مورد بی‌توجهی پدر و مادر خود قرار می‌گیرند به تدریج شروع به بهانه‌گیری و لجبازی کرده و سعی میکنند تا از این طریق توجه دیگران را به خود جلب کنند. ۱۰ مهر ۱۳۹۸ - ۱۵:۴۴ رسانه ها خواندنی نظرات - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، یکی از ویژگی‌های رشدی در کودکان لجبازی است که معمولاً از سن سه‌ سالگی به بعد بروز داده می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کودکان وقتی مورد بی‌توجهی پدر و مادر خود قرار می‌گیرند به تدریج شروع به بهانه‌گیری و لجبازی کرده و سعی می کنند تا از این طریق توجه دیگران را به خود جلب نمایند. برخورد نادرست والدین با این رفتار کودکان، باعث تقویت روحیه پرخاشگری و لجبازی در آن‌ها می‌شود.

 

دختر 3 ساله‌ام از هیچ‌کس حرف‌شنوی ندارد. گاهی آن‌قدر لجبازی می‌کند که باعث می‌شود ناخواسته با او تند برخورد کنیم و یا مجبور به تنبیه بدنی او شویم. لطفاً بفرمایید چگونه این رفتار بد دخترم را اصلاح کنیم؟
گاهی پدر و مادر به دلیل امر و نهی‌های مکرر خود به این نوع لجبازی‌ها دامن می‌زنند و کودکی که با لجبازی در مواجهه با والدین، خود را پیروز قلمداد می‌کند این رفتار را با دیگران هم تکرار می‌کند.

نقطه‌ضعف نشان ندهید

در رفتار با کودکان باید از موضع عقل و قدرت برخورد شود.گاهی اوقات والدین آنقدر واکنش شدیدی نسبت به رفتارهای کودکشان نشان می دهند که کودک هر چقدر هم که کوچک باشد متوجه نقطه ضعف پدر و مادر خود شده و آن را ابزاری برای جلب توجه والدین خود قرار می دهد.

دادن حق انتخاب به کودک

برای از بین بردن لجبازی کودک خود باید رویه‌ای متفاوت را در پیش بگیرید. پیش از هر کار باید زمینه را فراهم کنید تا به جای نه گفتن به خواسته‌هایتان قدرت انتخاب به او بدهید. وقتی به او می‌گویید این میوه را بخور او مقاومت می‌کند اما اگر بگویید سیب می‌خوری یا پرتقال؟ احتمالاً به‌جای لجبازی دست به انتخاب می‌زند.

تنبیه بدنی ممنوع

از تنبیه بدنی اکیداً پرهیز کنید چرا که لجبازی را در کودک عمیق‌تر و درونی می‌کند. رفتارهای ملایم و مثبتش را تشویق کنید و در هنگام لجبازی او را مورد بی‌اعتنایی قرار دهید. وقتی او متوجه شود با لجبازی می‌تواند شما را دلخور و عصبانی کند این کار را ادامه می‌دهد در حالی‌ که تشویق رفتار مثبت و ابراز محبت به او و در مقابل بی‌اعتنایی به رفتار منفی می‌تواند مؤثرتر واقع شود. تنبیه بدنی به جای جسم، روح کودک را نشانه بگیرد.

اختصاص وقت برای کودک

مراقب باشید که حسادت بخش عمده‌ای از این لجبازی است لذا حتماً اوقاتی را فقط به او اختصاص دهید و بین فرزندانتان تبعیض قائل نشوید. از صفات مثبت او زیاد بگویید و او را مورد توجه قرار دهید.نیم ساعت بازی روزانه با کودک می‌تواند در بهبود رفتار‌های ناشی از لجبازی موثر باشد.

از تنبیه بدنی اکیداً پرهیز کنید چراکه لجبازی را در کودک عمیق‌تر و درونی می‌کند

ثابت قدم باشید

در رفتار با کودک باید ثابت‌قدم بود؛ یعنی اینکه شما و همسرتان باید از قبل، در مورد اینکه فرزندتان مجاز به انجام چه‌ کارهایی است و چه‌ کارهایی را نباید انجام دهد، هماهنگ باشید و نیز باید بدانید، در صورتی‌ که فرزندتان از حد خود تجاوز کرد چگونه با او برخورد کنید که در این مورد نیز نیاز به هماهنگی قبلی و ثبات و استمرار دارید.

قاطع اما آرام باشید

آرام اما محکم و قاطع به فرزندتان بگویید که به رفتارش خاتمه دهد و دوست ندارید که این کار تکرار شود چون به‌ هیچ‌وجه آن را نمی‌پذیرید. اگر از کار خود دست برنداشت به کودکتان بگویید اگر به کارش ادامه دهد، تنبیه خواهد شد. اخطار و آگاهی دادن از مراحل مهمی بشمار می‌رود.

لجبازی نکنید

سعی کنید درخواست هایی که از کودکتان دارید منطقی باشد چون کودکان لجباز حس می کنند که در این بازی یکی باید برنده و دیگری بازنده باشد.والدین با لجبازی کردن بیشتر کودک را به رقابت در این میدان تشویق می کنند.

تنبیه در آخرین مرحله

اگر کودک به خواسته شما عمل نکرد باید تنبیه شود؛ اما نه تنبیه بدنی.کنترل همیشگی از سوی والدین شخصیت کودک را ضعیف می‌کند. از سوی دیگر اگر کودک به حال خود رها شود نتیجه آن کودکی خواهد بود غیرقابل‌ کنترل که حرف والدینش هیچ تأثیری بر او ندارد.

جداسازی یکی از روش‌های مدرن تنبیه است که می‌توانید انجام دهید؛ جداسازی کودک حدود چند دقیقه به طول می‌کشد به‌ عبارتی‌ دیگر، جداسازی کودک برابر با سن او باید انجام شود؛ یعنی اگر کودک 2 سال دارد باید 2 دقیقه، اگر 4 سال 4 دقیقه و اگر 5 سال سن دارد 5 دقیقه او را تنها در یک اتاق بگذارید. در این اتاق نباید وسایل سرگرمی کودک و نیز وسایل خطرناک وجود داشته باشد. بعد از این چند دقیقه اگر سر و صدا و یا گریه و جیغ کودک تمام‌شده بود او را از اتاق بیرون بیاورید. مدنظر داشته باشید که زمینه را برای عصبانیت و لجبازی او فراهم نکنید.

بعد از آرام شدن کودک، او را بغل و سپس آرام نوازش کنید؛ اما راجع به رفتار و لجاجت چند دقیقه قبل وی صحبت نکنید. بغل کردن کودک و توجه به او در هنگام لجبازی به کودک می‌آموزد برای جلب‌ توجه با لجبازی و تندخویی می‌تواند هر چه را که می خواهد از جمله توجه والدین را به دست آورد.

در نهایت در صورت تکرار لجبازی فرزندتان، توصیه می‌شود که حتماً به یک روانشناس مراجعه کنید.

منبع:تبیان

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R41383/P/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۲۲۴۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محیط شهری باید برای کودکان شور و نشاط داشته باشد

سخنگوی شورای اسلامی اراک گفت: فضاهای شهری امروز به طور کامل پاسخگوی نیازهای کودکان نیست، محیط شهری باید برای کودکان شور و نشاط داشته باشد.

عباس خسروانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در مرکزی اظهار کرد: یکی از شاخصه‌های شهر دوستدار کودک توجه مدیریت شهری به تمایلات ورزشی و نیازهای حرکتی گروه‌های سنی کودکان و نوجوانان است که در شهرهای بزرگ و به‌دلیل سبک زندگی کم تحرکی که حاکم شده بسیار ضروری است و مورد تاکید شورای شهر قرار دارد.

وی افزود: یکی از رویکردهای ما در شورای شهر، تحقق برنامه شهر فعال است که ارتباط مستقیمی با کودکان دارد و یکی از مؤلفه‌های آن بازی و ورزش‌هاست که برای کودکان بسیار جذاب است که به افزایش میزان تحرک آنها در شهر کمک خواهد کرد و ما در سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌ها به این مهم توجه خواهیم کرد.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر اراک تصریح کرد: فضاهای شهری امروز به‌طور کامل پاسخگوی نیازهای کودکان نیست، محیط شهری باید برای کودکان شور و نشاط داشته باشد.

خسروانی با تاکید بر اینکه ما در شورا و شهرداری همه تلاش خود را برای توسعه زیرساخت‌ها به منظور تحرک هر چه بیشتر کودکان در شهر انجام خواهیم داد، گفت: افزایش فضای‌های ورزشی با رویکرد محله‌ای مانند احداث زمین‌های چمن ورزشی، ورزش‌های پارکی، ایستگاه‌های ورزش صبحگاهی و برگزاری جشنواره بازی_ورزش‌های کودکان در محلات و برای کودکان خاص همچنان در دستور کار شورا قرار دارد.

وی افزود: ایجاد فضای مناسب همراه با امکانات در پارک‌ها برای ورزش‌هایی شامل والیبال و بسکتبال و دوچرخه سواری و اسکیت برد و تسریع در احداث پارک آبی از دیگر پیشنهادات اعضای در نشست پارلمان کودک بود که مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

سخنگوی شورای اسلامی کلان‌شهر اراک تاکید کرد: شهر فعال، با حضور کودکان فعال، یک منبع سرمایه‌گذاری در پیشرفت هرچه بیشتر سرمایه‌های انسانی شهر است.

خسروانی افزود: سیاست ما در شورا این است که برای گسترش میزان تحرک جسمی در سطح شهرها، باید محله محور برنامه‌ریزی و کار کنیم تا شهروندان به خصوص کودکان و نوجوانان برای ورزش کردن، نیاز خاصی به وسیله نقلیه و طی مسافت طولانی و هزینه کرد مالی نداشته باشد و بتواند در محله خودش با امکانات ورزشی که در دسترس دارد فعالیت کند به گونه‌ای که یکی از مهمترین دغدغه کودکان در پارلمان کودک همین در دسترس بودن امکانات ورزشی بود.

وی افزود: امسال هم شورا و شهرداری برای اوقات فراغت برنامه‌های بسیار خوبی تدوین کرده که از طریق رسانه‌ها اطلاع رسانی شده و کودکان و نوجوانان اراکی می‌توانند از برنامه‌های فرهنگی ورزشی که تدارک دیده شده بهره مند شوند.

سخنگوی شورای اسلامی کلان‌شهر اراک اظهار کرد: اعضای پارلمان کودک در نشست با مدیر کل ورزش و جوانان استان، دغدغه‌های ورزشی خود را مطرح کردند و ایده‌های بسیار ارزشمندی ارائه شد.

کد خبر 748116

دیگر خبرها

  • جراحی تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی
  • تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی خارج شد
  • تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان
  • چرا کودکان فرانسوی به خوش رفتار و مؤدب بودن مشهورند؟
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • راهکارهای جایگزین تنبیه بدنی در کودکان
  • نگاهی به کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان»/ شما خدا را می‌شناسید؟
  • دومینوی آسیب‌
  • همایش روز جهانی اتیسم در رشت
  • محیط شهری باید برای کودکان شور و نشاط داشته باشد